4 BEDSTE ØVELSER MOD NAKKESMERTER

Hvorfor er strækning og styrkelse de bedste våben mod smerte? Det er sådan en enkel og ekstremt nem at påføre måde at bekæmpe smerte på (eller undgå det helt), og alligevel er de fleste mennesker ikke opmærksomme på det, før de besøger en læge, når de er rigtig syge og smertestillende medicin ikke er det. nok.

 

De vigtigste fordele ved regelmæssig udstrækning er at opbygge og vedligeholde den nødvendige muskelfleksibilitet, understøttelse af bevægelsesområde og blodgennemstrømning (hvilket betyder bedre blodadgang til musklerne). Alt dette er yderst nødvendigt for sundheden for din halshvirvelsøjle, og samtidig er det en fantastisk forebyggelse mod uundgåelige helbredskomplikationer (hvis de ikke er forårsaget af en skade – men hvis musklerne er fleksible nok, er modstanden mod skader også væsentligt bedre).

 

Stræk fremad

Sæt dig pænt op og læg begge hænder bag hovedet. Kig forsigtigt nedad, så din hage vender mod brystet. Hvis du mærker et pænt stræk i nakken, så stop her og hold i 15 sekunder. Hvis du gerne vil have en lidt dybere strækning, skal du forsigtigt skubbe dit hoved længere ned med dine hænder.

 

Side nakkestræk

Igen sidder lige op. Lad den ene arm falde lige ned, tag den anden arm og ræk over dit hoved. Placer din hånd på den modsatte side af dit hoved, og træk forsigtigt hovedet sidelæns – se billedet. Hold i 15 sekunder, og gentag på den anden side.

 

Stretching med NeckFlex™

Ortopædiske udstyr NeckFlex™ kan hjælpe dig med at give et stræk, som du ikke kan få på anden måde. Vælg et af de 3 niveauer og nyd den ønskede afslapning. Det tager kun 5 minutter om dagen.

 

Hagepres

Denne øvelse styrker de forreste nakkemuskler, som svækkes, når du er skrivebordsarbejder. Dette er lidt ligesom “kerneforstærkningen” for nakke- og skulderregionen (sammen med skuldertilbagetrækning, som vores myoterapeuter også vil ordinere, hvis det er nødvendigt). Når de forreste nakkemuskler bliver svagere, skal de øvre og bageste nakkemuskler arbejde hårdere – hvilket fører til ømhed og smerter i det område. For at udføre øvelsen skal du ligge på en ret fast overflade (yogamåtte, tæppebelagt gulv), med et sammenrullet håndklæde øverst i nakken, lige under bunden af kraniet. Stik derefter din hage, mens du skubber bunden af dit kranie ind i håndklædet. Gør 3 sæt af 10 om dagen.

 

Skulder-shrug

Start med at se lige frem. Løft langsomt begge skuldre op. Hold i 5 sekunder, og vend derefter tilbage til startpositionen. Lav 10 gentagelser. Dette er en god øvelse at lave under arbejdet, især hvis du skal holde hovedet i en stabil stilling i længere perioder, som når du arbejder ved en computer. Gør denne øvelse hver halve time for at forhindre belastning af nakken.

 

Prøv at fokusere på at lave øvelsessæt. Lav for eksempel 2 til 3 sæt stræk. Sigt efter at gøre dette 2 til 3 gange om dagen.

 

Efterhånden som du strækker dig mere, bør du mærke, at dit bevægelsesområde forbedres, og du vil være i stand til at strække dig yderligere.

 

Tjek også 10 TIPS TIL SIKKER STRÆKNING, at du får mest muligt ud af din rutine.