5 ting du faktisk kan få økologisk

Der er stadig en del fordomme knyttet til økologisk mad og produkter. Det er for eksempel den opfattelse, at økologisk mad er dyrere, og at det er svært at finde ud af, hvad man overhovedet kan få økologisk. Derfor vil vi her komme med 5 ting, du faktisk kan få økologisk, som du måske ikke lige havde regnet med.

1. Økologisk mad

Der er faktisk rigtig mange madvarer, der findes i økologisk udgave. Du kan for eksempel få økologisk frugt, grønt, kød, æg, mejeriprodukter, brød, pasta, ris, kaffe, te, frugtdrikke og meget andet. Men hvad er det lige, som gør det økologisk? Økologisk mad kategoriseres ved, at produkterne er dyrket og produceret på en bæredygtig måde. I praksis betyder det, at maden ikke er blevet behandlet med pesticider, kunstgødning og gødningsstoffer og at kødet ikke er behandlet med antibiotika. Produktionen er også generelt mindre skadelig for miljøet, da der ikke benyttes kunstgødning, som ellers kan løbe ud i naturen, men derimod gødning fra for eksempel husdyr. Derudover er der ikke brugt genmodificerede frø. Men fordi produktionen af økologisk mad er mindre skadelig for miljøet, koster det også lidt mere, end hvis maden var dyrket på en mere skadelig måde. Alligevel er det ikke umuligt at få økologisk mad til en god pris. Du kan for eksempel købe økologisk mad i discountbutikkerne eller købe frugt og grønt i sæson. Der findes også en række dagligvarebutikker, som sælger økologiske varer, og hvis du vil gøre en god handel, kan du kigge efter tilbud.

2. Økologisk tøj

Der findes ikke et strengt krav til produktionen af økologisk tøj, da det er en beskyttet betegnelse, men for at få lov at bruge ordet økologisk, skal tøjet være lavet af økologisk bomuld. I forhold til almindelig bomuld kræver dyrkningen af økologisk bomuld meget færre sprøjtegifte.

3. Økologisk sengetøj

Det er ikke kun tøj, der findes i en økologisk udgave. Du kan også få økologisk sengetøj, som f.eks. bambus sengetøj 200×200. Produktionen af økologisk sengetøj sker på samme måde som produktionen af økologisk tøj. Det vil sige, at der ikke er brugt pesticider og andre skadelige sprøjtemidler i dyrkningen af bomulden.

4. Økologisk shampoo

Du kan få en række forskellige økologiske hårplejeprodukter, for eksempel shampoo. Selvom dit hår ikke kommer i direkte kontakt med pesticiderne, går nogle af produkterne igennem huden. Derfor er det en god idé at vælge produkter, der ikke indeholder skadelige kemikalier.

5. Økologisk makeup

Hvis du er glad for makeup, kan du også sagtens bruge økologisk makeup. Økologisk makeup er ikke lavet af skadelige stoffer, og du kan vælge alt fra læbestift til mascara. Det er især en god ide, hvis du har følsom hud.