6 fordele ved at bruge an arbejdsmåtte til stående arbejde

På den moderne arbejdsplads er det blevet lidt af en sjældenhed at arbejde mens man står op. Ikke desto mindre finder det stadig sted i en række forskellige brancher, såsom blandt kirurger, fabriksarbejdere, massageterapi og nogle gange (men ikke strengt nødvendigt) af kontoransatte. At arbejde mens du står op kan være en ekstremt sund tilføjelse til den gennemsnitlige kontormedarbejders rutine, men kun hvis det gøres sparsomt. At arbejde mens man står stille i længere tid kan være lige så skadeligt som at arbejde mens man sidder i længere tid, og netop derfor er det vigtigt at gøre brug af ergonomiske arbejdsmåtter. I denne artikel skitserer vi 5 store fordele ved at bruge arbejdsmåtter til stående arbejde.

1) Reducerer træthed

At stå i længere tid kan være meget trættende, især hvis du ikke er vant til det. En arbejdsmåtte kan hjælpe med at reducere træthed ved at give en blød overflade at stå på, som underbevidst stimulerer benbevægelse, der endvidere stimulerer cirkulationen. Dette vil igen hjælpe dig til at blive stående i længere tid uden at føle dig så træt.

2) Forebygger ledsmerter

Ledsmerter er et andet almindeligt problem, der kan forårsages eller forværres ved at stå i lange perioder. En arbejdsmåtte kan hjælpe med at forhindre ledsmerter ved at give en stødabsorberende overflade, som man kan stå på. Dette vil bidrage til at minimere det pres, der lægges på dine led, hvilket igen vil være med til at reducere forekomsten af ​​smerter, hvilket jo som bekendt hører til blandt ergonomiens fremmeste opgaver.

3) Holder dig mere opmærksom

At stå op kan hjælpe med at holde dig mere opmærksom og fokuseret i løbet af dagen. Det skyldes, at når du står på en arbejdsmåtte, laver din nedre krop konstant mikrobevægelser og tilpasser sig, hvilket er med til at holde dit sind aktivt og engageret. At sidde ned i længere tid har den modsatte effekt, da det ofte kan føre til kedsomhed og træthed.

4) Forbedrer cirkulationen

Når du står, bevæger din blodgennemstrømning sig konstant og cirkulerer i hele din krop. Det skyldes, at når du står, trækker dine lægmuskler sig konstant sammen og slapper af, hvilket er med til at forbedre blodgennemstrømningen. Når du sætter dig ned, bliver din blodgennemstrømning dog langsommere, da dine lægmuskler ikke trækker sig sammen og slapper af så ofte. Forbedret cirkulation har en række sundhedsmæssige fordele, herunder forbedret energiniveau og reduceret risiko for hjertesygdomme.

5) Hjælper med at forbrænde flere kalorier

At stå op forbrænder flere kalorier end at sidde ned. Det skyldes, at når du står, arbejder din krop konstant og bruger energi. Når du sætter dig ned, bruger din krop ikke så meget energi, hvilket kan føre til vægtøgning over tid. At stå op i lange perioder kan hjælpe dig med at forbrænde flere kalorier og tabe dig i det lange løb.