Crossfit for begyndere – Hvad har jeg brug for at vide?

Hvis svaret er ja, så er dette artiklen du skal læse. Du vil blive introduceret for alt det basale du har brug for at vide om Crossfit, så du er godt klædt på til, at du skal starte. Her vil vi komme ind på, hvordan træning med crossfitness typisk fungerer, og vi vil også berøre emner som de redskaber, der bruges oftest.

Hvad er Crossfit?

Crossfit er en udbredt sportsgren inden for fitnessgenren, som kombinerer styrke- og konditionstræning i ét program med højintensitetsøvelser. Træningen består typisk af en hurtig opvarmning, og derefter en crossfit-workout med flerledsøvelser, som der arbejdes med multifunktionelt i højt tempo. Crossfitness fungerer typisk i hold, hvor man gennemgår en hel workout sammen, som typisk varer 15-20 minutter.

Crossfit er bindeleddet mellem gymnasten, vægtløfteren og sprinteren, og brander sig på mottoet ”vores speciale er ikke at specialisere os”. Der stilles dermed krav til mange flere kropsfunktioner end blot én, som gør det til en udfordrende sportsgren. Hvis du fortsat er nysgerrig på sporten, kan du læse meget mere på Crossfitness.dk.

Hvilke redskaber bruger man til Crossfitness?

Som du sikkert har gættet, anvender man på grund af sportens kompleksitet mange forskellige remedier som træningsredskaber. Jovist – man kan komme langt med stænger og vægte i sin hjemme-crossfit træning, men hvis du skal begå dig på et højere niveau, kræver det også flere træningsredskaber.

Listen er lang, hvis man skal gennemgå alle redskaber, som man typisk benytter i Crossfit sammenhæng. Foruden de gængse vægte og stænger, ser man ofte løse redskaber som kettlebells, sandsække og jumpboxes blive brugt. Hvis man kigger på de mere omfattende redskaber, vil man se brug af klatrereb, crossfit hammer og prowler slæder. Blandt de mest stationære redskaber, som man ser i crossfit sammenhæng kan nævnes squat-racks og pull-up bars. Listen er lang, og fortsætter med at udvide sig efterhånden som folk bliver mere kreative. Det er nemlig kun fantasien der sætter grænser for, hvilke redskaber man kan benytte i crossfit-sammenhæng. Hvis du fortsat er nysgerrig, kan du se hele det store udvalg af crossfit udstyr på webshoppen.

Hvad skal jeg selv medbringe til min første crossfit-træning?

I de fleste tilfælde vil du ikke behøve at medbringe det store til en træning med crossfit. Som i alle andre sportsgrene forventes du at være klædt på og medbringe et håndklæde. Derudover bruger flere garvede crossfittere kalk til hænderne, for at fastholde et solidt greb selv ved tunge øvelser. Hvis du fortsat er nysgerrig på crossfit, har du mange muligheder for at høre mere. Du kan for eksempel henvende dig i dit lokale fitnesscenter, eller spørge til råds på diverse hjemmesider som for eksempel Crossfitness.dk, hvor de altid er klar til at besvare dine mindste spørgsmål.