Cryosauna

Der findes naturligvis en lang række af helbredsmæssige årsager til, at man bør prioritere at dyrke sport og motion regelmæssigt. For eksempel er et aktivt liv med regelmæssig motion en af de mest effektive måder, hvorpå man kan værne sig imod udbredte livsstilssygdomme såsom type 2 diabetes eller hjertekar sygdomme. Udover disse, mere alvorlige, årsager, er der også mentale fordele ved at dyrke sport og motion. Når man er aktiv, udløser kroppen endorfiner, som gør at man bliver glad og i godt humør. Altså er det ikke helt usandt, at man kan træne sig ud af en depression.

 

Er man ikke helt vild med tanken om at skulle bruge flere timer på løbebåndet eller i en sportshal for at få nogle tiltrængte endorfiner, er der dog også andre måder, hvorpå man kan få sin glædesrus. En af disse måder er at gå i cryosauna.

 

Hvad er en cryosauna?

 

En cryosauna er en opretstående boks med plads til én person, hvori personen ved hjælp af nitrogen vil blive kølet helt ned til 130 minusgrader i cirka 3 minutter. Den eneste kropsdel, der ikke køles ned, er ansigtet, som altså forbliver uden for cryosaunaen under hele behandlingen. På en måde er cryosauna altså det stikmodsatte af en traditionel finsk sauna, som dem vi kender fra svømmehaller og fitnesscentre landet over. I sauna bliver man varmet op, men i cryosauna bliver man kølet ned.

 

Hvordan kan cryosauna gøre mig glad?

 

Den måde, hvorpå cryosaunaen får din krop til at frigive endorfiner, er egentlig ganske simpel. Når din krop fryses ned til 130 minusgrader, vil blodet med det samme søge væk fra huden og ind mod kroppens indre organer. Hermed bliver alle kroppens affaldsstoffer udskilt, og samtidig vil den ekstreme kulde medvirke en stor frigivelse af kroppens eget lykkestof endorfin. På den måde kan cryosauna både medvirke til en sundere krop og til, at du vil opleve at være oplivet og glad efter hver eneste behandling. Nogle beskriver ligefrem cryosauna som en oplevelse af ren lykke og velvære.

 

Hvor kan jeg selv prøve cryosauna?

 

Hvis alt det ovenstående har vækket din interesse for at afprøve cryosauna, kan du naturligvis selv give cryosauna en chance. Selv om denne behandlingsmetode for bare ti år siden var næsten ukendt i Danmark, har den i dag for alvor fået tag i danskerne. Cryosauna tilbydes dermed i dag på en lang række af klinikker landet over. Befinder du dig i nærheden af Midt- eller Østjylland kan du for eksempel prøve cryosauna hos Shaping Studio i Randers eller Egå. Hos Shaping Studio har de stor erfaring med at tilbyde cryosauna til deres kunder, og de har allerede opbygget en stor gruppe af tilfredse kunder, som jævnligt benytter sig af deres tilbud for cryosauna.