Få alkoholbehandling hvis flasken fylder for meget!

Et alkoholproblem eller misbrug er desværre normalt for rigtig mange danskere. De seneste tal fra sundhedsstyrelsen viser at ca. 585.000 danskere har et skadeligt forbrug af alkohol og ca. 150.000 danskere er afhængige af alkohol og I 2018 var der ifølge Sundhedsdatastyrelsen 17.583 personer i offentlig alkoholbehandling, så vi ved at der er en kæmpe underbehandling her.

Den svære samtale

En af grundende til dette kan være at det fortsat er meget tabubelagt at tale om alkoholmisbrug og rigtig mange misbrugere tror fejlagtigt at de er eneste der går med dette alkoholproblem og at det er flovt, ”taberagtigt” og pinligt at indrømme at man ofte ikke kan styre mængden og indtaget af alkohol. Der kommer sjældent noget godt ud af at gå med et sådant problem alene. For hvis man ikke får hjælp til at ændre drikkeriet, vil det over tid udvikle sig og for langt de fleste blive værre og værre. Der dør i dag ca. 3000 mennesker i Danmark hvor grunden kan relateres delvist eller direkte til alkohol.

Få professionel hjælp gennem alkoholbehandling til at bryde drikkeriet

For de få som vælger at søge hjælp og gå i alkoholbehandling kan der være gode tider i vente og med den rigtige hjælp, kommer langt de fleste personer med et alkoholmisbrug ud af det og får et helt nyt liv som ædru og uden alle de negative konsekvenser fra alkoholen. Det gælder om at få hjælp så tidligt som muligt. Desværre viser erfaring at langt de fleste, som går i alkoholbehandling har haft et misbrug i ca. 10-15 år og så er der ofte brug for intensiv behandling i form af gruppeterapi, samtaler, undervisning og personlig terapi. Kognitiv adfærdsterapi er nok det der har vist sig at virke allerbedst mod misbrug og adfærdsvanskeligheder.

A Misbrugsbehandling er en privat alkoholbehandling i København og de kan tilbyde et ambulant behandlingsforløb, som er 100% anonymt og hvor man kan bo hjemme og arbejde om dagen mens man er i behandling.  De bruger blandt andet kognitiv adfærdsterapi og minnesotakuren som nok er de mest anerkendte former for alkoholbehandling, der findes i dag. Det kan du læse meget mere om i linket her: https://amisbrugsbehandling.dk/alkoholmisbrug/alkoholbehandling/

Det handler om hele familien

Et alkoholmisbrug er ikke et privat problem, et alkoholmisbrug går ud over hele familien og især børn og unge bliver hårdt ramt, da de ofte skal leve med psykiske problemer resten af livet. Mange af disse børn og unge bliver også selv misbrugere senere i livet.

Det er ingen skam i at finde ud af at man har et misbrug, men når det så bliver opdaget, handler det ikke om hvor vidt man har lyst til at få hjælp!

Nej så handler det om hvilken hjælp der skal til og hurtigt den kan sættes ind. En alkoholbehandling kan redde liv og have stor betydning for vores børns fremtid.