Få det maksimale ud af et begynder løbeprogram

For at begynde på et godt begynder løbeprogram, skal du være konsekvent og regelmæssig. Når du begynder at løbe, er det vigtigt at du planlægger hvor ofte du skal løbe. Det giver dig de bedste resultater og sikrer, at du får mest ud af dine træningssessioner. Men hvor ofte skal man egentlig løbe? 

Hvis du er ny til løb, anbefales det at du begynder med 2 til 3 træningssessioner om ugen. Det er det maksimum som man bør overholde for at give sig selv den bedst mulige chance for succes. Denne type træningsplan vil give dig en solid grundlæggende base og vil styrke din kondition og udholdenhed i over tid. Du kan eventuelt kombinere dine 2 til 3 løbe ture med 1 til 2 længere gåture.

Hold dig selv i ilden, så er der større chance for at du lykkes med at lære at løbe    

Det kan være fristende at tage ekstra dage fri fra træningen, især hvis du har haft en travl dag på jobbet eller i sociale situationer. Men det er almindeligvis bedst ikke at undlade en træning helt; forskellige typer af cardio aktiviteter som yoga eller svømning kan vise sig som gode alternativer til traditionelt løb.  Det bibringer stadig motion til din dag (og forhindrer ømme muskler!) samtidig med, at det giver dig en chance for mental hvile fra de intense trin på trædemøllen.      

Hvis du som kvinde gerne vil starte med et begynderprogram, anbefales det at man planlægger 2 til 5 sessioner om ugen eller følger et begynder løbeprogram. Det er nemlig minimummet der skal overholdes for et solidt grundlag for ens løbevaner. Men selvom 2 til 3 sessioner kan synes som meget for nybegyndere, så husk på alle de positive resultater, som en regelmæssig rutine kan bringe! Ved blot 15-20 

 

Juster din træning for at tilvende din krop belastningen så hurtigt som muligt.

At træne er en god måde at få et øget sundhedsniveau og styrke kroppens muskler. Det er vigtigt at finde det rigtige træningsniveau for dig selv, så du får det mest optimale ud af din træning, og opretholder motivationen undervejs. Ændringer og tilpasninger i din træning er nødvendigt for at opnå dine mål med din træning – uanset om det er vægttab, styrke eller fleksibilitet. 

 

Vedligeholdelse Og Tilpasninger 

Efterhånden som man bliver mere fortrolig med sit program skal man overveje tilpasningsmuligheder til programmet. Dette gøres ved at justere intensiteten på ens træningsprogrammer – både cardio-træning og styrketræning – eller ved at prøve nye øvelser for at holde tingene interessante. En anden måde man kan justere sin træning på er ved periodisk at reducere den samlede tid man bruger på det, så man undgår overtræthed og risikoen for skader. Men hvis du bruger et træningsprogram eller et begynder løbeprogram, så skal du slet ikke selv tage højde for tilpasninger eller justering af programmet. For dette vil din træner have taget sig af. Lær at løbe 5 km med blivløbers begynder løbeprogram. Så er du sikker på at opnå succes. Vi har stor erfaring med at anbefale deres begynder løbeprogram, for rigtig mange af vores deltagere er lykkes med at lære at løbe 5 km.

 

Fin din egen balance når du løber

Løb er mere end bare at banke på fortovet og presse dig selv til det yderste. Det er også vigtigt at finde en balance mellem hvile og træning, så din krop får den hvile, den har brug for. Alle har forskellige behov i forhold til at finde deres egen balance mellem hverdagsaktiviteter og løb, så du ikke overanstrenger din krop. Lad os undersøge, hvordan du kan finde din egen balance med løb. Så find hvad der virker aller bedst for dig. Vi vil helt klart anbefale at søge professionel hjælp, hvis du er helt nybegynder i løb.