Forfrisk din viden om førstehjælp til din fritidsaktivitet

Førstehjælp er en nødvendig kunnen om man er bilist eller ej. Mange møder førstehjælpskurset som en del af deres teoritimer til kørekortet, men der er meget mere til det end bare der. Igennem livet er der mange tidspunkter, hvor førstehjælp kan redde liv.

 

I mange sportsaktiviteter er det en nødvendig kunnen, da motion ofte får pulsen op og kan i værste tilfælde fremkalde et potentielt hjertestop eller ildebefinde. Her er det vigtigt at kunne træde i karakter og få udøvet den nødvendige førstehjælp. Det er dog ikke kun fodbold, håndbold og andre motionsprægede sportsgrene, hvor viden om førstehjælp kan redde liv. Hvis man dyrker vandsport, så er det utrolig vigtigt at kunne give førstehjælp, da drukneulykker kan ske og kræver livsreddende førstehjælp.

 

Førstehjælp i søsport

Søsport er meget populært i dag, om det er vandpolo eller kajak på åbne vande. Hvis uheldet er ude og en ven falder i vandet, så er det vigtigt at kunne handle og redde det potentielt liv. Derfor tilbyder mange førstehjælpsvirksomheder et hav af kurser, som giver både teori og praksis for hvordan man giver kunstigt åndedragt osv.

 

Et af de kendte førstehjælpskurser blandt personer i søsporten er: Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og I søsport. Det er et førstehjælpskursus som mange danske foreninger gør brug af. Det er ofte brugt af lystsejlere eller kajakroere, hvor der er behov for at få opfrisket den viden om førstehjælp. Kurset består af teori og praksis af korrekt førstehjælp ved drukneulykker og i andre situationer som kan ske til søs.

 

Førstehjælpskurser til enhver situation

Det er ikke kun førstehjælpskurser til søsport, som findes på markedet. Der er mange forskellige situationer, hvor specifik førstehjælp er nødvendig. Nogle eksempler på specifikke situationer er:

 

  • Ved Hjertestop
  • Ved Hypotermi
  • Til Børn
  • Til Medborgeren
  • Til Tandlæger

 

Ovenstående førstehjælpskurser er nogle af de mest populære kategorier i Danmark.

 

Det vigtigste at du vælger en underviser, som kan give dig den bedste viden og praksis indenfor lige præcis dit felt. Det er derfor vigtigt at du altid bliver undervist af personer, som formår at omdanne praksis og teori, så alle forstår det. Her kan det anbefales at kigge efter en førstehjælpsudbyder, hvor du bliver undervist af erfarne ambulancereddere. Det er din og vores garanti for at du bliver klædt på af personer, som har stået i situationen og har gjort det i mange år.

 

Mange førstehjælpskursus-udbydere kommer gerne ud til din arbejdsplads og underviser i førstehjælp. Det gøres fordi at det generelt at lettere at lære i vante omgivelser, som f.eks. arbejdspladsen – så kan medarbejdere kan slappe mere af og indtage mere læring i bekendte rammer. Det giver jer derfor mest for pengene – om i en virksomhed eller forening er underordnet for os. Det vigtigste er bare, at jeres indstilling er, at i ønsker at blive klogere og lære at redde liv.