J-dag nærmer sig: Kom sikkert frem og hjem

Snart kommer den. Dagen mange af os har ventet på. Nemlig J-dag. Bryggerierne kan fredag d. 4. november endelig frigive deres juleøl, som mange julebrygsentusiaster og studerende på ungdomsuddannelserne har ventet på. Selvom det først er kl. 20:59, at bryggerierne og barer kan frigive og sælge juleøl, så kan timerne, både før og efter, være hektiske og uoverskuelige. Især med transporten. Hvorfor så ikke bestille, hvis I er rigtig mange samlet og oplever begrænsede transportmuligheder samt svære betingelser, en turistbus fra VIKINGBUS?

J-dag – året første juletradition

Tuborg startede J-dagtrenden tilbage i 1990, og selvom man måske ikke regnede med, at J-dag ville gå hen og blive en tradition dengang, så kan man i dag sige, at J-dag er kommet for at blive. J-dag har dog udviklet sig i de forgange 30 år. Tilbage i 90’erne blev J-dag faktisk afholdt den første onsdag i november, men pga. for meget fravær på ungdomsuddannelserne og universiteterne besluttede Tuborg og Bryggeriforeningen at rykke J-dagen til om fredagen i stedet. Det vidste du måske ikke, men nu gør du. Hvis du vil vide lidt mere om den ret store og begivenhedsrige dag, så kan du læse et par flere sjove facts neden for.

Først kom kampagnen, så kom øllen

”Glædelig jul og godt Tub´år”. Vi kender alle sammen reklamen og melodien. Lige siden 1984 har reklamen med julemanden og Tuborg-vognen været vist i fjernsynet, og mange associerer i dag Tuborgs Julebryg med J-dag, men vidste du, at kampagnen faktisk kom ud, før Tuborgs Julebryg overhovedet var en ting? I 1979 udsendte Tuborg postkort med sloganet og den snefyldte himmel ud til deres kunder, hvorefter flere troede, at der udkom en ny øl på markedet. Det reagerede Tuborg på, og to år senere skabte Tuborg den ikoniske Julebryg eller ”snebajeren”, som vi har kunnet nyde lige siden.

Anerkendt af Den Danske Ordbog

Er J-dag virkelig ligeså anerkendt et ord som sankthans og grundlovsdag? I hvert fald ifølge Den Store Danske Ordbog. For i 2008 anerkendte man J-dag som ord. Lyder det ikke vildt nok i sig selv? Hvordan lyder det så med faktummet, at der fra 2015 til 2020 udkom mere end 100 flere forskellige slags juleøl på markedet? Og i 2015 var der ellers ca. 300 forskellige juleøl på markedet allerede. Utroligt så vilde vi danskere er med de gyldne dråber.

VIKINGBUS står klar til at være en del af begivenheden

Uanset antallet af personer, der skal transporteres, står VIKINGBUS klar til både at køre jer frem til et hvilket som helst J-dagsarrangement og tilbage igen. Sikkert, behageligt og til tiden. For VIKINGBUS er passagerernes behov og komfort i bussen i højsædet. VIKINGBUS står klar til at

hjælpe, og det gælder for ture med alle deres danske turistbusser.