Kan jeg bruge herresmykker, når jeg dyrker sport?

Om du kan bruge smykker, når du dyrker sport, kommer helt an på, hvilken sport du dyrker. For i nogle sportsgrene er der som udgangspunkt intet problem i at bruge herresmykker, mens du er i kamp, mens det i andre sportsgrene er forbudt at bruge smykker og øreringe og kan give en sportslig straf, hvis du ikke har taget smykkerne af inden.

Læs hvilke regler der gælder for din sport

Hvis du gerne vil være på den sikre side, når det kommer til reglerne for smykker i sport, er det altid en god idé at læse op på de officielle regler i lige netop din sport. Det er dog også vigtigt at være opmærksom på, at det ikke altid er sådan, at de samme regler gør sig gældende i den professionelle del af sporten, som i breddesporten der dyrkes af alle os amatører. Står der intet nævnt om smykker specifikt i reglerne for din sport, er det nok fordi, at der intet problem er i at have dem på.

Ofte intet problem når det ikke er en kontaktsport

Reglerne omkring smykker er som regel udelukkende at finde inden for kontaktsport. Det vil med andre ord sige sportsgrene, hvor du kan komme i fysisk kontakt med andre spillere på banen. Det kan fx være fodbold, håndbold, boksning, ishockey, kampsport og så videre, her vil det ikke være i sin ret at bære øreringe til mænd. Når der ikke er tale om kontaktsport, er der som regel ingen regler mod smykker. Det kan være i sportsgrene som tennis, padel, bordtennis, dart, bowling, skydning og så videre. Der skal i hvert fald gå meget galt, hvis du skal være i in-fight med dine med- eller modspillere i disse sportsgrene.

Husk stadig at passe på dine smykker

Det er dog altid en rigtig god idé stadig at passe på dine smykker og øreringe, selvom det måske ikke er ulovligt at have herresmykker på i den sport, du dyrker. Derfor kan det være en god idé at tage smykker af, inden du dyrker sport, hvis du vil være på den sikre side. Selvom du gerne må have smykker på, når du sidder på en cykel, vil det jo fx være ærgerligt at tabe dit smykke undervejs, hvilket du jo nemt kan risikere, bare for at komme med et eksempel. Så vil du gerne være sikker på ikke at udsætte dine smykker for noget, er det en god idé at gøre det til en vane at tage dem af, inden du dyrker sport, uanset hvad din sport så er.

Dæk dine smykker til med sportstape for en sikkerheds skyld

Hvis du ikke har lyst til at tage dine smykker af og på hele tiden, når du skal dyrke sport, kan det også være en god idé at gøre det til en vane bare at dække dem til med sportstape, hvis det fx er smykker, der er i direkte kontakt med huden som ved bl.a. øreringe, fingerringe og piercinger. Sportstape er ikke dyrt, og det kan være med til at sikre dine smykker, så der ikke sker dem noget under din sport.