Motionscykel træning kan på kun 30 min om dagen holde lægen fra bagen

Når man surfer rundt på nettet, går til lægen eller læser aviser og magasiner, er det nemt at blive bombarderet mere gode råd til at holde dig sund. Du skal have masser af søvn. Drikke godt med vand. Spise sundt, og så skal du dyrke motion. Det kan virke som en jungle at finde rundt i alle sundhedsrådene, men nogle af tingene er faktisk ikke så svære at overholde.

Lad og se på én af dem, nemlig motion.

Mindst 30 min om dagen

De officielle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen er, at du skal være aktiv og få pulsen op i mindst 30 minutter om dagen. Men vidste du, at det kun behøver at være 10 minutter ad gangen? Det vil altså sige, at du med tre gange 10 minutters sved på panden om dagen faktisk kan nå dit daglige motionsmål. Og du kan endda nå det derhjemme. Med en motionscykel fra https://hjemmeland.dk/kategori/motionscykler-kondicykler/ har det aldrig været nemmere at holde dig sund.

Gør det nemt for dig selv

Når det kommer til motion kan tiden være din største fjende. Du skal på arbejde, der skal handles, svigermor skal på besøg, og børnene skal fodres og puttes. Det er ikke altid lige nemt at finde tid til at komme afsted til fitnesscentret, og det danske vejr kan også gøre det tæt på umuligt at opretholde en fast løberutine.

Med en motionscykel derhjemme, kan du gøre det nemt for dig selv at få den motion, din krop har brug for for at holde sig sund. Du kan tage 10 minutters intensiv motionscykling på cyklen om morgenen hjemme i stuen, før du afleverer ungerne og tager på arbejde, og så kan du snuppe de sidste 20 minutter, inden du går i seng om aftenen, og tilmed opnå en bedre nattesøvn.

Med en motionscykel derhjemme kan du få pulsen op, præcis når det passer dig, uden du behøver at tænke på vind og vejr eller den tid, det tager at komme frem og tilbage til fitnesscentret.

Hvilken cykel skal du vælge?

Med en motionscykel gør du det nemt for dig selv at nå dit motionsmål. Men der er lige en udfordring, du skal klare først. Du skal finde ud af, hvilken motionscykel, du skal vælge.

På https://hjemmeland.dk/kategori/motionscykler-kondicykler/ kan du finde flere end 100 motionscykler, og du kan finde den, der passer lige til dit behov. Men hvad skal du kigge efter, når du vælger en motionscykel?

Jo, først skal du finde ud af, hvilken type træning, du har tænkt dig at lave på din cykel. Er du til intervaltræning? Pulstræning? Eller måske har du netop begivet dig ud på en vægttabsrejse. Der findes en cykel, der er perfekt til ethvert formål, og der er naturligvis også cykler, der kan lidt af det hele. Og så er der naturligvis også pris, komfort, teknologi og størrelse at tænke på.

Hvorfor vælge motionscyklen?

En motionscykel er et af de mest populære fitnessredskaber, der findes. Det gælder faktisk både i fitnesscentret og i hjemmet. Når motionscykler er populære hjemme hos hr. og fru Danmark, skyldes det i høj grad, at motionscykler ikke fylder særligt meget, vejer særligt meget eller larmer ret meget. De er ikke til gene og giver dig hurtigt langt mere glæde end besvære.

En anden er, at motionscykler faktisk er et ret alsidigt redskab til din træning. Vi har allerede nævnt, at du kan dyrke intervaltræning, pulstræning eller bruge cyklen til vægttab, men cyklen fungerer også til cardio og til styrketræning af lår, (både lår og baglår) lægge og baller. Mulighederne er mange, og valget er dit.

Undhold dig selv imens

En tredje rigtig god grund til at vælge motionscyklen er, at du nemt kan lade dig underholde under din 30 minutter lange cykeltur. Kender du andre motionsformer, hvor du kan læse din avis, mens du dyrker motion? Næppe. Stiller du cyklen foran fjernsynet kan du lade dig underholde af en god film, eller du kan få den fulde metaoplevelse og cykle, mens du ser Tour de France.

Der findes også cykler, som tager underholdningsmulighederne til et helt nyt niveau. De har nemlig indbyggede, baggrundsbelyste skærme, som skaber de bedste muligheder for underholdning af enhver art.

Ja, der er meget at tage stilling til. Men når først du har valgt den rigtige cykel, bliver resten en ren tur nedad bakke i første gear.