Nyt år, nye vaner

Mange danskere ønsker hvert år at have et nytårsforsæt. Men det er ikke altid, at det holder langt ind i det nye år – for de fleste. Og mange gange kan det skyldes dalende lyst, disciplin og motivation. Derudover kan det også for andre skyldes, at man ikke har de rigtige ”værktøjer” til at sætte gang i det – såsom rigtige kostplan, rigtige køkkenredskaber til at opretholde sin sunde kost, ikke de rigtige træningsmaterialer, m.m. Og netop lige præcis et nytårsforsæt som en sundere livsstil er noget, som mange danskere vægter rigtig højt.

Hvordan kommer du i gang med en sund livsstil?

For mange kan det være enormt svært at gå fra den lækre hakkebøf med løg, brun sovs og kartofler, og over til en kostplan hvor man skal spise masser af grøntsager, fisk, m.m. Derfor har mange træningscoaches og kostvejledere gjort det nemmere igennem årene at få indtaget den helt rigtige kost, på en helt anden måde. De har snakket højt og helligt om de mange forskellige og fantastiske blendere, man kan købe. Med en blender kan et uoverskueligt måltid blendes ned til en lille drik i et glas, som er hurtigere indtaget end en helt tallerken fuld af grøntsager – samtidig med at blenderen kan spare dig for en hel masse tid.

Men mange spørger ofte sig selv: ”Jamen, hvordan ved jeg, at jeg indtager den rigtige mængde af grøntsager?” – som oftest vil en kostvejleder eller en ernæringsekspert fortælle dig dette, hvis du har valgt et forløb hos en af disse. Ellers ifølge eksperter skal den almene dansker spise i gennemsnit 600 gram grønt og frugt om dagen. Men hvor mange stykker frugt og grønt er det så, spørger du sikkert dig selv. Først og fremmest skal du ned forbi dit lokale supermarked og købe ind. Dernæst er det rigtig smart at anskaffe sig en køkkenvægt. Med en køkkenvægt er du sikker på, at du får vejet den rigtige mængde frugt og grønt om dagen (600 gram), samtidig med at du har en gave til konen, så den er krydset af på listen, hvis ikke du har nået det i tide.

Motion og kost går hånd i hånd

Så ét er at gå meget op i, hvor mange kilo man træner med oppe i fitnesscenteret, og hvor ofte man kommer af sted. Noget andet er også, hvad du vælger at indtage, når du gerne vil i gang med dine sunde vaner. Mange mister motivationen og håbet, når de ikke ser forandringer og resultater blot ud fra deres træning i fitnesscenteret. Men i visse tilfælde glemmer folk også, at kosten spiller en stor rolle i forhold til at udvikle sin drømme krop eller blot en sundere livsstil i det nye år.