Nyt studie: Denne plante kan beskytte mod virussen

De sidste par år har sat stor fokus på vores helbred, både individuelt og kollektivt. Med den nye corona virus har mennesker verden over frygtet for deres helbred. Det har ikke længere kun været de syge, men også alle raske har på et tidspunkt i løbet af de seneste par år, frygtet over hvad der kunne ske. Selvom størstedelen af befolkningen nu er vaccineret med hele 3 stik, så har antallet af smittede været stigende. Derfor har der også været en stigende efterspørgsel på produkter, der kan beskytte kroppen mod virussen.

 

Kroppens naturlige immunforsvar

 

Der er delte meninger omkring hvad man kan gøre for at beskytte sig selv mod den nye virus. Nogle anbefaler vitamin D og Zink, mens andre tilbyder det alternative præparat, Ivermectin. Generelt får vi ikke meget at vide fra Sundhedsstyrelsen, i forhold til hvad vi selv kan gøre for vores helbred, udover at holde afstand, vaske hænder og tage vaccinerne.

På trods af dette, er der kommet nye studier frem, der tyder på, at to indholdsstoffer fra en særlig plante, kan beskytte cellerne mod to eksisterende varianter af virussen.

Et nyt amerikansk studie viser at

to naturlige indholdsstoffer fra en ikke-euforiserende cannabis plante kan beskytte menneskeceller mod den nye virus. Studiet er foretaget af Oregon State University ved hjælp af en speciel kemisk screening som er udviklet det samme sted. Studiet er publiceret i journalen The Journal of Natural Products.

Det innovative studie, der føres an af professor og forsker, Richard van Breemen, fandt at to specifikke syrer i cannabis planten, kaldet for CBD-A og CBG-A, kunne være med til at beskytte mod virussen idet de binder sig til det såkaldte SaRS-CoV-2 spike protein. Ved at binde sig til denne spike protein, forhindrer de dermed et kritisk trin i virus spredningens process.

CBD-A er kort for Cannabidiol-syre, og CBG-A er kort for Cannabigerol-syre. Disse to stoffer er unikke for cannabis planten og findes ikke i andre planter eller urter på planeten. Både CBD-A og CBG-A forekommer hyppigst, og i størst omfang, i den friske cannabis plante.

Det vil sige, når planten er frisk eller nyhøstet, er indholdet af CBD-A og CBG-A højst. Lige så snart at planten tørres eller varmebehandles, omdannes disse stoffer til CBD, og mister derved en karbonmolekyle i dets kemiske struktur.

 

Sådan kan du få frisk plante som kosttilskud

Hvordan skaffer man lige en omgang frisk cannabis, hvis man vil benytte sig af denne mulighed for at beskytte sin krop mod spike proteinet der fører til virussen?

Det er desværre ikke lovligt at dyrke planten selv, heller ikke hvis den er ikke-euforiserende. Til gengæld må virksomheder godt dyrke dem, og det har et familiejet hollandsk landbrug specialiseret sig i i 30 år. Inden for de seneste 6 år har de brugt nyhøstede planter til at fremstille koldpresset cannabis juice, der er høj på indholdet af CBD-A. Den friskpressede juice bliver nemlig lynfrosset inden for 2 min. for at bibeholde friskheden, og derefter frysetørres den, hvorved væsken fordamper og indholdet omdannes til pulver.

Dette friske cannabis juice pulver fås i let tilgængelige kosttilskud som forhandles hos et dansk brand der hedder SanaNordic. De forhandler både cannabis juice pulveret som løs pulver, der blandes op med vand, i vegetabilske kapsler samt i dråber.