Optimer din løbetræning med de rigtige sokker

Vidste du at du kan få mere ud at din løbetræning, hvis du bruger de rigtige sokker? Flere studier viser, at du med fordel kan bruge sokker, der er lavet til formålet, hvis du er seriøs omkring din løbetræning.

Sokker kan have mange forskellige egenskaber og formål. I denne artikel tager vi et kig på, hvilke egenskaber du bør kigge efter, næste gang du skal købe sokker. Der kan nemlig være mange fordele forbundet med at købe de helt rigtige sokker til din trænings- og løbeture.

Sokker skal være åndbare og svedtransporterende

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at sokker skal lade dine fødder ånde og være i stand til at transportere din sved. At dine fødder kan ånde igennem sokkerne, betyder ganske enkelt at du vil opleve et højere niveau af komfort og velvære. Fødderne vil føles mere lækre efter aktivitet, hvor der er blevet svedt og der vil ikke være samme tendens til lugtende tæer.

At det reducerer tendensen til lugtende tæer, burde alene være årsag nok til aldrig mere at træne eller løbe i sokker, der ikke lader dine fødder ånde og er svedtransporterende. Men hvis det ikke er tilfældet, så læs med videre og bliv klog på, hvilke egenskaber der betyder noget for din løbetræning, når du skal købe nye sokker.

Sokker laves med mange forskellige former for støtte. Studier viser at kun få former for støtte rent faktisk virker: Nemlig svangstøtte og støttepuder. Er du i tvivl om hvad svangstøtte og støttepuder er, så kan du her se et eksempel på et par sokker, der har begge. Det ses også at sokkerne er lavet i forskellige lag og tykkelser, hvilket giver dem de rette egenskaber, der hvor det er hensigtsmæssigt. De er eks. særligt varme, der hvor dette er hensigtsmæssigt, ligesom de er åndbare og tyndere i stoffet, hvor fødderne har tendens til at blive varme under sportsaktiviteter.

At løbetræne i sokker med sådanne egenskaber er ikke et mirakelmiddel, der giver dig hidtil usete evner. Du løber ikke 10 kilometer længere, fordi du bruger sokker der er fremstillet og designet med henblik på løbetræning. Det, du derimod vil opleve er, at dine fødder har det langt bedre efter en lang løbetur og at du muligvis vil opleve en hurtigere restitution – og dette takket være dine løbesokker, der er designet til formålet.

Kvalitetssokker slår ikke hul i dit budget

Næste gang du shopper sokker, skal du i stedet for at finde de billigste sokker, stoppe op et øjeblik og tænke over hvad du ellers bruger dine penge på. Dine fødder er de hårdest belastede legemsdele på din krop. Du går på dem hver dag og de skal fragte dig gennem livet, skridt efter skridt. På dine løbeture belaster du dine fødder i endnu højere grad og det er derfor vigtigt, at du beklæder dem i ordentlige tekstiler – altså skal dine sokker være i en ordentlig kvalitet.

At købe sokker i en ordentlig kvalitet, koster ikke det hvide ud af øjnene. Vi har f.eks. fundet et par ganske fine sorte sokker, som kan købes i en 10-pak for ca. 200 kroner. Ofte sælges de billigere på tilbud også – men det er uanset en ganske rimelig vejledende pris, hvor de fleste kan være med. Dette er dog sorte sokker, der må siges at være hverdagssokker. Vi anbefaler at man køber sokker til formålet, hvis man skal bruge dem til aktiviteter så som løb og træning.