Sådan får du mere overskud i hverdagen

Manglende overskud i hverdagen er efterhånden blevet en samfundsplage. Det skyldes i høj rad den livsstil, mange fører. Samfundet er blevet til et præstationssamfund, hvor der hele tiden skal ydes og leveres bedre og bedre resultater.

Dette tærer naturligvis på kroppen, hvorfor det er yderst vigtigt at sørge for at kroppen har de mest optimale betingelser for at være sund og have det godt. Er du en af de mange danskere, der lider af manglende overskud i hverdagen så læs med videre her og få nogle gode tips til, hvordan d kan få mere energi og føle dig mere ovenpå, når en ny dag melder sin ankomst.

Giv din krop de bedste betingelser

Der er flere parametre, der spiller ind, når det gælder om at give kroppen de bedst mulige betingelser. Det drejer sig på om:

  • Sund kost
  • Motion
  • God restitution

Sund kost

Den sunde kost indeholder de brændstoffer, kroppen har brug for, for at kunne køre på. Det er derfor vigtigt at spise sundt og afbalanceret. Det kan for mange være en fordel at tage ekstra kosttilskud, så kroppen bliver dækket ind på de områder, som man har svært ved at få understøttet via kosten.

Motion

Det er også relevant at sørge for at få daglig motion. Når du dyrker motion, bliver der frigivet nogle lykkehormoner i hjernen, der giver en følelse af velvære. Samtidig bliver kroppen stærkere af at komme i bedre form. Disse to ting vil til sammen give dig et bedre overskud og følelse af at have en stærkere krop. Det kan være svært at komme i gang med at træne, men den energi, man ligger i at træne, formerer sig ti ny energi.

God restitution

Motionen er dog ikke det første sted, du bør tage fat. Hvis ikke kroppen for restitueret godt nok, vil den bare blive kørt længere og længere ned af at bruge energi, den ikke har og ikke kan få indhentet igen. Du bør derfor overveje, om du har de mest optimale forhold til at få en god, dyb og sammenhængende søvn hver nat. Sørg for at få luftet ud i hele huset tre gange om dagen – sidste gang i 10 min inden sovetid, så luften er frisk og fyldt med ilt.

Måske du bør overveje at få anskaffet dig en ny seng

Hvordan ligger du om natten? Vågner du om natten, fordi du ikke føler at du kan ligge behageligt? Eller er du øm i ryggen eller andre steder, når du vågner? I så fald kan det være fordi, din seng simpelthen ikke passer til dig. Sengen skal have den rette størrelse, og så skal madrassen være den rigtige. Det er en god idé at vælge en elevationsseng eller en kontinentalseng, hvis du døjer med rygproblemer. Box madrasser kan også være et oplagt valg, og disse kan ofte fås til billige penge.

Kontinentalsengene har en mere avanceret madras, der består af en boksmadras hvorpå der er en springmadras med fjedrer, og så en topmadras øverst. Dette giver en god komfort, støtte og eftergivelighed i madrassen. Vær opmærksom på, at du vælger en madras, der passer til din vægt. Hvis madrassen er for blød, støtter den ikke kroppen, og er den for fast, kan den føles hård og ubehagelig at ligge i.

Elevationssenge er geniale, da du kan justere dem, så du ligger helt perfekt. Det er også rigtig sart, at man kan sidde op og læse med god rygstøtte.

Der findes naturligvis også stadig de klassiske lamelsenge. Man kan nu om dage få skummadrasser i en helt anden tykkelse og med mere komfort, end man kunne førhen.