Sådan får du mere ud af dit batteris rækkevidde, når du rejser på ferie

Skal du på ferie i din el-bil og vil gerne have det meste ud af din batteri rækkevide? Når man skal ud på de lange køreture på ferien, så kan det hurtig blive dyrt at få opladt batteriet i din bil. Batteriet i din elbil kan faktisk sagtens holde meget længere end du tror, det handler bare om at omlægge kørestilen en smule.

Følg disse smarte tips og tricks, så kan du effektivt forlænge dit batteris levetid, når du kører på ferie.

Pas godt på kulden

Kulde og batterier er ikke de bedste venner. Når månederne bliver kolde så vil du opleve at batteriet i din elbil kommer på overarbejde, og dette kan forkorte batteriets levetid.

Hvis du skal på ferie i de koldere måneder eller måske i et koldere land, så forsøg så vidt som muligt at parkere din bil indendørs. Hvis ikke du har en garage til rådighed kan et biloverdække være en mulig løsning. Hvis du parkerer inde i byen så søg efter parkeringshuse til at stille bilen i, så den er beskyttet mod frost og kulde.

Pak smart med en bagageboks

Skal der stor oppakning med på ferien? Prøv med en Thule Onto bagageboks, som et fantastisk alternativ til den velkendte tagboks. En bagageboks bag på din bil giver fantastisk aerodynamik og hjælper til at holde længere på batteriet i din bil.

Denne type af opbevaringsboks er perfekt til elbiler, da den ikke belaster bilen i forhold til vindmodstanden. Boksen monteres simpelt bag på bilen, og holder taget fri for ekstra belastning, som kan tage på kilometrene. Derudover er bagageboksen lettilgængelig og nem at montere i forhold til den mere besværlige tagboks.

Tilpas din kørestil

Skal du ud på en længere køretur? På bilferier får man snildt lagt mange kilometer bag sig. Undlad at skulle lade batteriet i din bil op igen og igen, ved at tilpasse din kørestil med et par få simple tricks.

Det handler grundlæggende om, at forsøge at bruge så lidt energi som muligt, når du kører elbil. Sænk farten, hold god afstand og løft foden fra speederen, når det går ned af bakke. Når der ikke er meget fart på bilen, så kan du også sænke farten ved at løfte foden fra speederen i stedet for at hugge bremsen i. Det er de små forskelle, som gør de store udslag på energiregningen i sidst ende.