Sådan finansierer du ekstremsport

Der findes mange forskellige omkostninger, når du har en forkærlighed til ekstremsport. Mange sportsudøvere der tager udfordringerne til ”next level” kan skrive under på, at det koster dyrt, hvis du vil satse alt på sportens univers. En ekstremsport kendetegnes ved, at du udøver en given sportsgren, hvor kroppen, mentaliteten og sindet udfordres under ekstreme forhold.

Ekstremsport er blevet mere populært og eftertragtet med tiden, hvilket kan betyde, at vi forstår realiseringen af os selv på et nyere niveau – end man før har gjort. Med den opfattelse kommer konsekvenser. Både menneskeligt, helbredsmæssigt, økonomisk og socialt.

Forskellige ekstremsportstyper giver forskelligt udfald

Et udsnit af ekstremsportsgrene kan udføres lokalt såsom maraton, triatlon, parkour eller faldskærmsudspring, men hvis du ønsker at praktisere whitewater rafting, bestigning af bjerge, klatring eller Dakar Rally, så skal drømmen for det meste realiseres udenfor de danske grænser.

Risikosport, ultrasport eller risikosport – kært barn har mange navne – de intense og voldsomme berettelser gør, at det i sandhed er en ekstrem sport, der kræver ofre. Hvad end det gælder, at du må sige dit job op for at realisere dine drømme på den vovede scene, eller accepterer de helbredsmæssige spor, som ekstremsports oplevelser kan efterlade den fysiske og psykiske krop.

Aktiviteterne koster mange penge, hvilket gør, at ekstremsportsudøvere bruger flere år på at spare op til at kunne komme i mål med den ultimative drøm – hvad end det er at krydse indlandsisen eller bestige Mount Everest.

Hvis du har nogle oplevelser på din bucketlist, der kræver et sundt økonomisk afsæt, så kan du med fordel investere noget af din formue i AMD aktier. Eller måske er der andre oplagte aktier, der passer til den sport, som du udøver?

Ekstremsport er både psykisk og fysisk dyrt

Når du udøver sportsgrene, hvor det er med det afsæt, at du vover livet, så er du som regel en stor individualist. Det vil sige, at det handler om, at du kan præstere – og det kræver, at du har de helt rigtige omgivelser, forudsætninger og miljøer omkring dig, så du kan excellere på højeste niveau.

Det betyder, at ekstremsport ikke kun betyder afkald på socialisering med de nærmeste, udfordring af mentaliteten til et punkt, hvor du er ved at briste, eller gør det. Ekstremsport er langt fra et par fodboldstøvler, et mål og en bold.

Det er både set ud fra et menneskeligt synspunkt og en økonomisk tilgang – en dyr omgang.

For mange ekstremsportsudøvere er det udfordringerne værd – især når det hele går op i en højere enhed. Og hvis du kan finde ro, når du flirter med døden, så er investeringen i form af tid, penge og ressourcer svær at prissætte.