Sådan finder du glæden frem til motion igen

For mange af os har motionen været minimeret under pandemien. Men nu hvor alle restriktionerne er løftet, har du igen mulighed for at fokusere på dine motionsvaner. Det kræver naturligvis også, at du kan finde motivationen til at begynde igen. Det kan nogle gange være svært at finde tiden og overskuddet efter en længere pause. Derfor giver vi dig nogle gode råd, så du kan komme tilbage på sporet.

Find en motionsven, som kan tage med i fitness

Hvis du mangler motivation til at træne, kan det være en god idé at finde en ven, der også gerne vil i gang igen. I kan nemlig følges ad, hvilket gør det langt nemmere for mange at komme afsted. Når du har forpligtet dig overfor en anden, er det ofte nemmere at finde lysten til at komme afsted til træning.

Hvis I vælger at træne i fitnesscenter, er der heller ikke nogen undskyldninger for at blive hjemme. Her er I ikke afhængige af vejret eller lignende. Derfor kan det være en god idé at melde jer ind i et fitnesscenter, hvis I ikke allerede er medlemmer.

Vælg en sportsgren, som du er glad for

Fitness er dog langt fra den eneste kilde til motion. Når du skal vælge, hvordan du gerne vil motionere, er det vigtigste at du finder en motionsform, som du er glad for. Når du nyder at dyrke motionsformen, vil du have nemmere ved at holde motivationen og glæden oppe.

Derfor kan det være en god idé at vælge en sportsgren, som du tidligere har gået til. For manges vedkommende er det enten fodbold, håndbold eller gymnastik. Der findes mange voksne hold inden for disse sportsgrene. Derfor burde det heller ikke være svært at finde et tilbud i dit lokalområde.

Bliv inspireret af medierne

Hvis du mangler motivation til at komme afsted en dag, kan det være en god idé at finde motivationen gennem medierne. Hvis du eksempelvis ser Champions League, kan du blive motiveret til selv at komme afsted til fodbold.

Hvis du mangler motivation til at komme i fitnesscenter, kan det derimod være en god idé at se motivationsvideoer på diverse sociale medier. Her florerer det med forskellige videoer, der har til formål at motivere folk til at træne og yde deres bedste.