Sådan rengør du din sofa

Din sofa kræver også rengøring og vedligeholdelse, hvis den skal holde så længe som muligt. Derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at rengøre din sofa en gang i mellem. Alt efter hvor meget du bruger din sofa, så vil der med tiden vise sig spor af brug, enten i form af slid, pletter eller snavs. Hvis du gerne vil vide, hvordan du rengør din sofa korrekt, så giver vi dig her et par tips til, hvordan du bedst muligt kan gøre det. Hvis du vil vide mere, så er du meget velkommen til at læse med herunder.

Vær opmærksom på din sofas materiale

Din sofas materiale har også noget at sige om, hvordan den skal rengøres. Lædersofaer og stofsofaer kræver nemlig forskellig pleje. De fleste stofsofaer har et mærke, der beskriver, hvordan du må rengøre den. Nogle sofaer skal kun have vand til rensning, mens andre kan tåle rengøringsmidler opløst i vand. Nogle sofaer må man endda kun støvsuge.

Støvsugning

Det som du gerne må gøre ved alle sofaer, er at støvsuge dem. En god omgang støvsugning af sofaen fjerner støv og overfladisk snavs. Du kan vælge at bruge din normale støvsuger, men en håndstøvsuger kan også gå an. Hvis du bruger din normale støvsuger, så skal du huske at bruge et blødt hoved, så du ikke laver mærker og skader på sofaen. Sørg for at få fjernet krummer, hår og støv. Det gælder også under sofapuderne og i hjørnerne af sofaen. Du skal også støvsuge selve puderne, så de er klar til at blive renset.

Damprens

Når du har støvsuget, så er det en god ide at bruge en damprenser til at rense sofaen. En damprenser kan bruges, så du ikke behøver at bruge skrappe rengøringsmidler og andre kemikalier. En damprenser renser helt i dybden af sofaen, så alle bakterier bliver udryddet.

Sådan renser du sofaen

Når du skal rense din sofa, så kan der i det fleste tilfælde gøres brug af flydende sæbe opblandet med vand. Brug en klud til at gnubbe på sofaen, men sørg for at den er ordentligt opvredet, så den ikke gennemvæder sofaen, og laver mærker.

Hvis du vil fjerne pletter fra sofaen, så kan det i de fleste tilfælde være nok med sulfo og vand. Hvis det er en lidt mere vanskeligt plet, så kan du bruge salmiakspiritus og vand til at fjerne pletten. Prøv først på et stykke af sofaen, der er gemt væk. Dermed undgår du at salmiakspiritussen laver synlige mærker på sofaen. Når du er færdig med at rengøre din sofa, så skal du lade den tørre grundigt. Du kan bruge en blæser til at fremskynde tørringen, eller du kan placere din sofa foran et vindue, hvor den kan få sollys.