Undervurder ikke samvær, mennesker skal bruge det ! Guide til sociale evner

for at kunne fungere. Mennesker har brug for sociale relationer, samvær er livsnødvendigt for fysisk og psykisk sundhed. Venner og sociale netværk er afgørende for en god livskvalitet. Sammenhold styrker os i hverdagen og giver os mod på livet. Fysisk kontakt er guf for sjælen. Og det behøver ikke at være store ting – små øjeblikke af samvær med andre mennesker kan have stor betydning. Sørg for at få noget samvær ind i hverdagen, det gavner dig og dit liv!

Hvad er fysisk kontakt?

Fysisk kontakt er al den fysiske kontakt, der foregår mellem to mennesker. Det kan være alt fra at røre ved hinanden, kramme eller kysse. Fysisk kontakt har mange positive effekter på både den fysiske og psykiske sundhed. Fysisk kontakt giver os følelsen af tryghed, tillid og samhørighed. Det styrker vores immunforsvar og mindsker stresshormoner i kroppen.

Hvorfor kysser man?

Kys er en af de hyppigste former for fysisk kontakt. Kys er et tegn på kærlighed, og det er med til at styrke båndet mellem to mennesker. Men der er også andre grunde til at kysser vi hinanden. Et kys kan vise tillid, taknemmelighed eller venlighed. Det kan også være en måde at lindre stress og spændinger på. Kys har altså mange positive effekter, så kys ofte!

Det kan også være man vil gøre brug af penis ringe.

Samvær kan lindre psykiske lidelser

Psykiske lidelser som depression og angst er ofte forbundet med en følelse af isolation og ensomhed. Samvær med andre mennesker kan derfor være med til at lindre disse lidelser. Samværet giver os følelsen af at høre til, og at vi ikke er alene om det, vi oplever. Det styrker os psykisk, og giver os mod på livet.

Sociale relationer er vigtige for børn

Børn har brug for samvær med jævnaldrende for at udvikle sociale færdigheder. De lærer at samarbejde, lytte til hinanden og respektere hinandens grænser. Samværet er med til at styrke børnenes selvværd og give dem tryghed. Børn, der har gode sociale relationer, har også det bedre psykisk og fysisk senere i livet.

Sociale relationer er vigtige for alle aldersgrupper

Sociale relationer er ikke kun vigtige for børn, men også for voksne og ældre. De fysiske og psykiske effekter af samvær gælder for alle aldersgrupper. Jo flere sociale relationer, jo bedre er det for både den fysiske og psykiske sundhed.

Fysisk kontakt kan forebygge sygdomme

Undersøgelser viser, at fysisk kontakt kan have positive effekter på helbredet. Fysisk kontakt kan være alt fra en penis vibrator til meget andet. Hvad kan en penis vibrator? En penis vibrator kan skabe fysisk kontakt som mindsker stresshormoner i kroppen, styrker immunforsvaret og kan forebygge sygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og cancer.

Fysisk kontakt er guf for sjælen

Fysisk kontakt giver os følelsen af samhørighed og tryghed. Det styrker os psykisk og fysisk, og det er med til at give os et godt liv. Sørg derfor for at få noget samvær ind i hverdagen – det gavner dig og dit liv!