Vandtæt eller ikke vandtæt membran?

Vandrestøvler kommer med membraner der både er vandtætte og knap så vandtætte – og der er fordele og ulemper ved begge. (Sådan er det som oftest). Når du køber en vandresko med en vandtæt membran, er du sikret, at dine fødder holder sig tørre under dine hikes. Når det er sagt, så betyder en vandtæt membran selvfølgelig ikke, at dine sko er ligesom gummistøvler, så lad være med at vade igennem åer og forvent samme resultat, som hvis du havde høje gummistøvler på.

Hvis du til gengæld køber sko, der ikke er vandtætte, vil membranen sikre, at dine vandrestøvler er bedre at ånde i, hvilket betyder, at du slipper for varme fødder og ildelugtende tær (i hvert fald til sammenligning med vandtætte støvler). Så hvad du foretrækker er egentlig en smagssag, samt en vurdering af, hvad dit behov er.

 

Skal din støvle være i læder eller ej?

Lædervandrestøvler er populære af mange årsager. Først og fremmest er det et lækkert look, som de fleste rigtig godt kan lide. Og så kommer man jo heller ikke udenom, at læder er utrolig holdbart og kan holde rigtig mange år, såfremt man sørger for at passe godt på skoene og give dem en god overfladebehandling, inden du tager dem med på eventyr i den vilde natur. Lædervandresko kræver dog en del vedligeholdelse til sammenligning med vandrestøvler i fx ruskind eller i syntetisk materiale, så igen er det et spørgsmål om, hvad der er vigtigt for én: et par støvler, der ikke kræver det store vedligehold, eller et par støvler, der er meget langtidsholdbare?

 

Vælg et mærke du ved er god kvalitet

Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du finder den helt rigtige vandresko til dine behov, så går du aldrig helt galt i byen, hvis du rådgiver dig hos en skoproducent, der er eksperter i at sælge de bedste vandresko herre. De har ekspertisen, og ved lige præcis, hvad de skal spørge om, for at hjælpe dig med at finde frem til de helt rette sko til dine behov. Så tøv ikke med at kontakte en forhandler, du har tillid til, hvis du er i tvivl, og har brug for rådgivning til at finde de rette sko. Så er du garanteret kyndig vejledning og at være bedst klædt på til at vælge rigtigt.